zondag 10 juli 2011

Zita naar de dierenarts

Het was weer tijd voor de jaarlijkse controle van Zita bij de dierenarts. Zita kan maar 1 ding bedenken zodra de deur van de praktijk open gaat, maken dat je weg komt!

De laatste jaren gaat Marcel altijd met Zita naar de dierenarts, ze is voor mij te zwaar om op en van de tafel te tillen en te sterk om haar echt goed vast te houden als het madam niet zint (zoals meestal dus). Met de jaren wordt Zita wel makkelijker en laat het wat meer over zich heen komen.


's Morgens belde moeders met de vraag of ik mee ging koffieleuten in de stad en even shoppen, ach ja waarom ook niet Marcel moet toch de dierenarts doen. Om half 12 was Zita aan de beurt bij de dierenarts eerst op de weegschaal en daar waren we het meest nieuwsgierig naar want iedereen roept Zita is afgevallen (geen overbodige luxe) en dat dachten we zelf ook al maar hoeveel was de vraag en heeft ze nu een juist beagle gewicht?

Het antwoord is ja ze heeft eindelijk weer een goed gewicht! Ze is 17,7 kg! in de jaren was Zita aangekomen van 17,3 kg in 2006 naar 21 kg in 2007! Ze at alles wat los en vast zat, jatte pakjes boter van het aanrecht, heeft de zak met voer achteruit de kelderkast getrokken toen we weg waren, een stenen bierfles onder de kerstboom om getikt en op gedronken, chocolade reep gejat etc etc.. kortom een beagle op voedseljacht! en natuurlijk overzadigbaar!

De laatste jaren ging het al beter, we zorgden dat ze nergens meer bij kon, voer werd goed afgemeten, uitkijken met koekjes en andere dingen en langzaam aan ging het gewicht weer naar beneden in 2009 was ze 18,8 kg, jaar daarop 18,3 kg naar nu 17,7 kg. Kortom we zijn trots op Zita! En gelukkig krijgen we nu ook niet meer te horen dat ze te zwaar is en advies tot dieet voeding (was ik al geen voorstander van)

Verder kregen we vorig jaar te horen dat haar hartslag traag is, volgens mij was dat altijd al zo maar we moesten kijken of ze wel mee kon komen met andere honden van haar leeftijd, of ze niet extra snel moe is bij wandelen, spelen en rennen etc maar gelukkig is dat geen probleem! Ze kan goed mee komen, natuurlijk is ze sneller moe dan Takkie en Sproet maar wat wil je die zijn ook allebei echt jong. Dus ze is door de APK dit jaar! Het wormen kuurtje heeft ze weer opgegeten al met al valt het weer mee!

Het enige probleempje is dat ze tandsteen begint te krijgen en we moeten haar tanden gaan poetsen, vindt Marcel een leuke opdracht voor mij... dus Zita vanavond tandjes poetsen!!! hebben tandpasta met vogelsmaak kijken of het poetsen lukt of dat ze het van te voren al van de borstel af gelikt heeft :) Nog even doorzetten kijken of Zita volgen jaar begin 17 kg zit of het liefst er net onder dan heeft ze weer een perfect beagle gewichtje maar zo is het ook prima.

Het nadeel van een bezoekje aan de dierenarts??? Marcel heeft het de hele dag gedaan en Zita loopt de hele dag achter mij aan, is compleet op mij gericht elke beweging die ik doe volgt ze, vraagt continu aandacht etc etc.. ach ja hoort erbij volgens mij was ze ook niet helemaal lekker van de vaccinatie's heeft ze meestal een off dagje...

Ze kreeg wel van de dierenarts te horen dat ze een stoere dame is geworden en dat ze deze keer mooi rustig was in de praktijk! Dus een grote pluim voor Zita! (nu nog stoer zijn als er andere onbekende honden in de buurt zijn) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten