zondag 17 april 2011

Onverwacht naar Amsterdam



 
Vanmorgen tijdens het boodschappen doen belde Marcel hoe lang ik nog bezig zou zijn want hij had bedacht om samen naar Amsterdam te gaan met de trein.
Dus snel de boodschappen gedaan, stoelen naar Esther en Miranda gebracht en snel naar huis, omgekleed en op naar de bushalte en op naar het treinstation. Gelukkig heb ik een voordeeluren kaart want anders is het gewoon niet grappig meer om met de trein te reizen maar dit was wel de juiste keuze een deel van de snelweg bleek afgesloten zijn ivm onderhoud aan het wegdek.


Na een overstap in Amersfoort aangekomen in Amsterdam en daar waren blijkbaar protesten tegen het gebruik van kernenergie en dat was dus op de Dam.... aangekomen op de Dam zagen we dat je het paleis ook weer in kon dus gelijk maar een kijkje genomen in het paleis en dan is toch de museumjaarkaart wel heel fijn want je kunt zo naar binnen even je pasje scannen en voila! scheelt toch weer 7,50 per persoon!

Al met al was het wel erg leuk om eens een Nederlands paleis te zien buiten natuurlijk paleis het Loo die we al jaren geleden hebben bezocht en zo nu en dan nog even bezoeken. 

Buiten gekomen stonden we gelijk weer tussen de demonstratie voor de kernenergie maar daar kon je nog redelijk omheen tussen de "levende beelden" waarbij sommigen dermate lui waren en zelfs hun gezicht niet stil hoefden te houden want ze hadden een masker op...

Al snel hebben we de winkelstraten opgezocht, en rustig aan allerlei steegjes en leuke winkeltjes gevonden
Rond een uurtje of 3 zijn we maar eens gaan eten en hebben bij de La Place en allebei een heerlijk broodje naar binnen gewerkt, flesje water mee en weer verder door Amsterdam. Allerlei leuke steegjes, straatjes en rond de grachten gewandeld.

Tot mijn grote vreugde kwamen we nog een kralenwinkeltje tegen! En natuurlijk moest ik daar even naar binnen! Beadies zit aan de Huidenstraat 8 en ik hoop daar zeker nog een keer weer naar terug te gaan, nu niet te lang gekeken want Marcel stond buiten op mij te wachten!

Na een stuk wandelen langs de grachten zijn we maar weer richting het station gegaan en in de trein nog even een kaartje geschreven en dat is lastiger dan het klinkt!

Aangekomen in Apeldoorn even snel naar de bus gelopen en lekker naar Zita die op de bank lag te slapen! De 101woonideeën lag op de mat, en de dvd om vanavond te kijken klaar... kortom een heerlijke dag!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten