vrijdag 2 september 2011

Afgelopen dinsdag was het eindelijk zover, na weken van aftellen zou Froukje met man en kids naar Apeldoorn toe komen voor een dagje Apenheul.

Helaas moesten Marcel en ik 's morgens eerst naar de tandarts wat mijn planning behoorlijk in de war wist te schoppen... thuis gekomen snel boodschappen gedaan en op het moment dat ik de stofzuiger zou pakken kreeg ik een sms we hebben een pitstop bij Zwolle.. oeps ze zijn eerder dan de planning!
Zita en Bouli snel nog even uit gelaten, naar de bushalte gelopen en hop naar de Apenheul.

Onderweg was het wat bewolkt maar nog steeds droog tot ik bij de Apenheul stond dat was niet de planning!

Na een tienertour door park Berg en Bos kwamen we eindelijk aan bij de ingang van de Apenheul, alle tassen waren aapveilig gemaakt dus het park in en de camera's natuurlijk in de aanslag! De kinderen waren helemaal blij om het mr. Nielson aapje oftewel de doodshoofdaapjes in het echt te zien! helaas gingen ze niet op hun hand zitten maar ze konden wel erg dichtbij komen.

Vervolgens de route volgen naar de Capucijn apen, Brul apen, Lemuren...
Na een stukje gelopen te hebben kwamen we bij het Madagaskar gedeelte waar de Vari's en Maki's zitten die toevallig net voedertijd hadden dus een leuk verhaal gehoord en de apen kwamen heel dicht bij.

Vervolgens nog een stuk gelopen en een pauze gehouden voor een broodje, lekkere koffie met slagroom en de kids wat lekkers en ze konden daar even lekker spelen, de kinderboederij in en bij de waterpomp spelen waar Hendrik natuurlijk te vinden was!

Na een pauze maar weer verder want er was nog veel meer te zien zoals de Bonobo's, Gorilla's en de nieuwste aanwist de Neusapen! Helaas kregen we even een plensbui dus na even schuilen bij de Neusapen zijn we richting de Gorilla's gegaan waar ook net de voedertijd begon dat kwam dus wel even goed uit met die bui aangezien je daar deels overdekt zit!

Na een leuke toch langs diverse apen kwamen we weer bij een picknick plek uit waar we heerlijk een ijsje hebben gegete. De kids hebben in alle klim dingen gezeten, van de glijbanen af etc 

En vervolgens natuurlijk weer door want we waren nog niet klaar! We gingen weer het gedeelte in met de doodshoofdaapjes die dankzij de regen helaas niet meer, we hebben de orang-oetangs gezien, berber apen etc etc ze hadden ook allerlei leuke dingen voor de kids tussendoor zoals verre kijkers, matten waarop je kunt springen zoals de apen doen, spanwijdte meten, over het touw balanceren waar ze zich natuurlijk heerlijk mee vermaakt hebben!

De slingerapen vlogen heen en weer, we hebben de miereneter gezien die net zijn lunch kreeg, allerlei aparte vogels en mooie pauwen kortom de kinderen en wij hebben genoten! voor hun was het de eerste keer in de apenheul en voor Froukje en Willem iets van 10 jaar geleden en de Apenheul is in die jaren ontzettend verandert en nog leuker geworden dan voorheen!

Na deze gezellige uren natuurlijk even een afsluiter in het winkeltje van de Apenheul waar ze allebei een leuke knuffel hebben uitgekozen die mee naar huis mocht!

Vervolgens hebben Willen en ik de bus terug naar huis gepakt, Truus en Hendrik kregen allebei de keuze of met pap en mam in de auto of mee in de bus en natuurlijk werd het het laatste! Die kans krijgen ze niet zo vaak dus in de bus mochten ze eerst hun eigen kaartje kopen en een plekje uit kiezen waar ze wouden zitten en na een ritje van een klein half uurtje waren we weer thuis.
 Jan is even gaan slapen om bij te tanken, Froukje en ik aan de tafel te beppen en de kids met de Wii aan het spelen en Willem zat bij allebei. Na wat drinken en lekkers kwam ook Jan weer beneden en besloten ze patatjes te halen bij Hans z'n Frietje. Nadat iedereen het buikje rond het gegeten ging de familie weer richting het Groningse landschap en was het hele feest al weer voorbij!

Al met al iets waar we weer even op moeten teren maar hopelijk zien we elkaar snel weer!

1 opmerking:

  1. Heej Zussie

    Het was super gezellig! het blog typen was ook even heerlijk terug zwijmelen... we hebben nu alleen hier wel beter weer!

    Waren de kids moe in de auto naar huis?

    Liefs
    Goits

    BeantwoordenVerwijderen